Charissa, pijnconsulent “Door pijn te verlichten kan ik mensen helpen om hun dagelijks leven op te pakken”

Charissa werkt al meer dan 10 jaar in Ziekenhuis Rivierenland en heeft onlangs haar diploma behaald als pijnconsulent. In haar nieuwe rol begeleidt Charissa patiënten met pijnklachten op onze polikliniek Pijngeneeskunde. Ze ziet veel verschillende mensen met chronische pijn, van ouderen met rugklachten tot jongeren met een hernia of nek- en hoofdklachten.

Charissa vertelt: “Patiënten komen bij mij voor een intake. De uitkomsten van de intake bespreek ik met de anesthesioloog en ga vervolgens kijken hoe we de patiënt het beste kunnen behandelen. Bijvoorbeeld met de Qutenza-behandeling. Qutenza is een huidpleister met het stofje capsaïcine, dat zit ook in hete pepers. Dit stofje wordt via de pleister in de huid opgenomen. Het kan de irritatie van de zenuwen gedeeltelijk of geheel wegnemen, waardoor de pijn minder wordt.”

“Sinds ik dit werk doe is mijn beeld van mensen met chronische pijn erg veranderd. Het zijn hele normale mensen zoals jij en ik. Alleen de pijn houdt ze tegen, waardoor ze niet de normale dingen kunnen doen. Denk aan werken of studeren maar ook het sociale leven. Door ze te behandelen en te begeleiden, kan ik helpen om het alledaagse leven weer op te pakken. Of in ieder geval de pijn dragelijk te maken. Dat ik dit voor mijn patiënten kan betekenen, is het mooiste onderdeel van mijn werk.”

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Charissa een groter doel voor ogen. “Op bijna alle afdelingen in het ziekenhuis zijn we bezig om de pijn van patiënten te verlichten. Op dit gebied kunnen we nog zoveel meer verbeteren. Met mijn kennis en ervaring zet ik me hier graag voor in, hopelijk met meer collega’s.”

Meer verhalen …

Edeer, optometrist

Edeer woont 8 jaar in Nederland en werkt sinds oktober 2021 in ons ziekenhuis op de polikliniek Oogheelkunde. Hij begon als Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA), maar sinds hij zijn diploma Optometrie vorig jaar haalde, ging hij verder als optometrist.

Lees dit verhaal

Richard, CCU-verpleegkundige

Richard verloor zijn hart aan het specialisme Cardiologie. Hij volgt nu ook de opleiding tot CCU-verpleegkundige. De dynamiek en diversiteit van de acute zorg spreekt hem ontzettend aan.

Lees dit verhaal

Laura, poliklinisch operatieassistent en polikliniekassistent

Laura heeft op heel wat poli's binnen ons ziekenhuis geassisteerd. Van Longgeneeskunde ging ze naar Dermatologie, Cardiologie en Reumatologie. Nu werkt ze op de poliklinische OK en op de polikliniek Oogheelkunde.

Lees dit verhaal
meer verhalen