Angelien, apothekersassistent “Werken in een ziekenhuis is super dynamisch”

Angelien werkt sinds oktober 2023 in de Ziekenhuisapotheek van ons ziekenhuis en heeft het nu al enorm naar haar zin. Al op jonge leeftijd las Angelien de bijsluiters van medicatie, omdat haar moeder ook als apothekersassistent heeft gewerkt. Voor Angelien is werksfeer en collegialiteit belangrijk in haar werk. Dat heeft ze in Ziekenhuis Rivierenland zeker gevonden.

Angelien: “Ik ben heel prettig ontvangen toen ik hier kwam werken. De collega’s zijn heel vriendelijk, behulpzaam en staan altijd voor je klaar. Aan het einde van de dag doen we op de afdeling een rondje met de vraag of we elkaar nog ergens bij kunnen helpen. Dat vind ik fijn. Werken bij Ziekenhuis Rivierenland voelt heel welkom. Dat zorgt ervoor dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga.

Het fijne aan mijn baan is de diversiteit in werkzaamheden. Geen één dag is hetzelfde. Eén van mijn werkzaamheden is medicatieverificatie. Dat houdt in dat je de patiënt bij opname vraagt naar thuismedicatie. Dit kan bijvoorbeeld aan bed zijn bij een spoedopname, op de Spoedeisende Hulp of voor een operatie. Hiermee brengen we in kaart wat voor medicatie de patiënt thuis al gebruikt, zodat er een actueel medicatie overzicht ontstaat.

Sinds kort werk ik ook mee aan trial medicatie, oftewel: geneesmiddelenonderzoek. Dat is ook ontzettend interessant. Hierbij worden nieuwe medicijnen getest. Dit maakt mijn werk erg afwisselend, wat ik zelf heel prettig vind. Werken in een ziekenhuisomgeving is super dynamisch en daar haal ik veel energie uit”.

Meer verhalen …

Iris, logopedist

Bijna 17 jaar geleden startte Iris bij Ziekenhuis Rivierenland. In eerste instantie omdat het zo lekker dichtbij haar woonplaats was. Nu is het vooral de inhoud van haar functie en de fijne samenwerking met collega’s die ervoor zorgen dat ze zich er helemaal thuis voelt.

Lees dit verhaal

Ineke en René, verpleegkundigen

Op deze foto staat 50 jaar verpleegkundige ervaring. Zomaar, naast elkaar! Ineke en René vieren dit jaar allebei hun 25-jarig jubileum in Ziekenhuis Rivierenland. Ze vertellen vol enthousiasme over hun beroep.

Lees dit verhaal

Nicolette, planningsassistent

Al 15 jaar is Nicolette een bekend en vertrouwd gezicht in Ziekenhuis Rivierenland. In 2009 begon ze, in principe voor een half jaar, als secretaresse bij het secretariaat Zorgmanagement. Gelukkig kon Nicolette langer blijven en kreeg ze een functie als planningsassistent voor een groot project voor ons Elektronisch Patiëntendossier.

Lees dit verhaal
meer verhalen