Ineke en René, verpleegkundigen “Werken in de zorg is nooit saai”

Op deze foto staat 50 jaar verpleegkundige ervaring. Zomaar, naast elkaar! Ineke en René vieren dit jaar allebei hun 25-jarig jubileum in Ziekenhuis Rivierenland. Ze vertellen vol enthousiasme over hun beroep.

Ineke: “Het mooie aan dit prachtige vak is dat je met mensen werkt. Je hebt veel contact met patiënten, hun naasten en natuurlijk met collega’s. In dit ziekenhuis zijn de lijnen kort. Je bent hier geen nummertje; iedereen ziet je voor wie je bent en voor wat je doet”.

René: “Ons werk is ontzettend dynamisch. Geen dag is hetzelfde. Werken in de zorg is nooit saai. Vooral met het oog op de toekomst, waarin we met hetzelfde aantal medewerkers steeds meer zorg moeten leveren. Als ik terugkijk naar de afgelopen 25 jaar zie ik dat de zorg veranderde én intensiever werd. Vroeger duurde het herstel van een knieoperatie bijvoorbeeld 3 dagen. Nu mag iemand al na 1 dag naar huis. Maar in die ene dag moeten we net zoveel zorg en uitleg geven”. Ineke vult aan: “We maakten ook de overgang van papieren naar digitale patiëntendossiers mee. Wat een verademing, want sommige handschriften van artsen waren gewoon niet te ontcijferen! Hoewel dit een vooruitgang is, moeten we nu meer informatie filteren”.

Ineke: “Als verpleegkundige kun je écht het verschil maken. Ieder ziekenhuisbezoek is toch een beetje spannend. Het is fijn om er dan voor mensen te kunnen zijn”. René voegt toe: “En het is óók heel fijn om er voor onze jongere collega’s te zijn. We vinden het allebei leuk om hen te helpen en te begeleiden, net zoals de leerlingen die in Ziekenhuis Rivierenland stagelopen. En… we kunnen wel stellen dat we een schat aan kennis opbouwden in de afgelopen 25 jaar. Die geven we maar al te graag door!”

Meer verhalen …

Iris, logopedist

Bijna 17 jaar geleden startte Iris bij Ziekenhuis Rivierenland. In eerste instantie omdat het zo lekker dichtbij haar woonplaats was. Nu is het vooral de inhoud van haar functie en de fijne samenwerking met collega’s die ervoor zorgen dat ze zich er helemaal thuis voelt.

Lees dit verhaal

Nicolette, planningsassistent

Al 15 jaar is Nicolette een bekend en vertrouwd gezicht in Ziekenhuis Rivierenland. In 2009 begon ze, in principe voor een half jaar, als secretaresse bij het secretariaat Zorgmanagement. Gelukkig kon Nicolette langer blijven en kreeg ze een functie als planningsassistent voor een groot project voor ons Elektronisch Patiëntendossier.

Lees dit verhaal

Angelien, apothekersassistent

Angelien werkt sinds oktober 2023 in de Ziekenhuisapotheek van ons ziekenhuis en heeft het nu al enorm naar haar zin. Al op jonge leeftijd las Angelien de bijsluiters van medicatie, omdat haar moeder ook als apothekersassistent heeft gewerkt.

Lees dit verhaal
meer verhalen