Ralf, proces en applicatiebeheerder “Ik vind het mooi dat ik met mijn werk de zorg indirect kan verbeteren.”

Dat hij op de fiets naar zijn werk kan, vindt Ralf een groot voordeel. Als proces- en applicatiebeheerder is hij de schakel tussen de afdeling ICT en de gebruikers van het EPD (elektronisch patiëntendossier). Een rol die hem goed past.

“Ik ben niet alleen achter de schermen bezig. Ik kom ook regelmatig op de werkvloer en ik spreek veel mensen binnen het ziekenhuis. Zo vang ik geluiden op over wat er speelt en signaleer ik wat we kunnen verbeteren. Ik vind het leuk om anderen te helpen. Het probleem van een ander is vaak met een kleine oplossing zo verholpen.”

“Mijn werk is een fijne mix van overleggen, het geven van advies en het doorvoeren van wijzigingen in het EPD. Het EPD is constant in ontwikkeling. Zo is er nieuwe wet- en regelgeving waar we rekening mee moeten houden en zijn er bijvoorbeeld nieuwe digitale ontwikkelingen. De uitdagingen die dat met zich meebrengt vind ik leuk.”

“Daarnaast hebben we een heel gemixt team. Sommige collega’s hebben een zorgachtergrond, anderen komen vanuit een ICT-opleiding of een consultancy-rol. Onze ervaringen en talenten versterken elkaar. We hebben veel voor elkaar over en doen het echt samen. Neem nu de lancering van het nieuwe EPD enkele jaren geleden. Op een vastgestelde datum zijn we overgegaan van het oude naar het nieuwe EPD. Daar hebben we maanden met elkaar aan gewerkt. Het voldoet nu veel beter aan de huidige normen en wensen. Het idee dat ik met mijn werk de zorg indirect kan verbeteren vind ik mooi. De patiënten vormen uiteindelijk de rode draad.”

Meer verhalen …

Iris, logopedist

Bijna 17 jaar geleden startte Iris bij Ziekenhuis Rivierenland. In eerste instantie omdat het zo lekker dichtbij haar woonplaats was. Nu is het vooral de inhoud van haar functie en de fijne samenwerking met collega’s die ervoor zorgen dat ze zich er helemaal thuis voelt.

Lees dit verhaal

Ineke en René, verpleegkundigen

Op deze foto staat 50 jaar verpleegkundige ervaring. Zomaar, naast elkaar! Ineke en René vieren dit jaar allebei hun 25-jarig jubileum in Ziekenhuis Rivierenland. Ze vertellen vol enthousiasme over hun beroep.

Lees dit verhaal

Nicolette, planningsassistent

Al 15 jaar is Nicolette een bekend en vertrouwd gezicht in Ziekenhuis Rivierenland. In 2009 begon ze, in principe voor een half jaar, als secretaresse bij het secretariaat Zorgmanagement. Gelukkig kon Nicolette langer blijven en kreeg ze een functie als planningsassistent voor een groot project voor ons Elektronisch Patiëntendossier.

Lees dit verhaal
meer verhalen