Ralf, proces en applicatiebeheerder “Ik vind het mooi dat ik met mijn werk de zorg indirect kan verbeteren.”

Dat hij op de fiets naar zijn werk kan, vindt Ralf een groot voordeel. Als proces- en applicatiebeheerder is hij de schakel tussen de afdeling ICT en de gebruikers van het EPD (elektronisch patiëntendossier). Een rol die hem goed past.

“Ik ben niet alleen achter de schermen bezig. Ik kom ook regelmatig op de werkvloer en ik spreek veel mensen binnen het ziekenhuis. Zo vang ik geluiden op over wat er speelt en signaleer ik wat we kunnen verbeteren. Ik vind het leuk om anderen te helpen. Het probleem van een ander is vaak met een kleine oplossing zo verholpen.”

“Mijn werk is een fijne mix van overleggen, het geven van advies en het doorvoeren van wijzigingen in het EPD. Het EPD is constant in ontwikkeling. Zo is er nieuwe wet- en regelgeving waar we rekening mee moeten houden en zijn er bijvoorbeeld nieuwe digitale ontwikkelingen. De uitdagingen die dat met zich meebrengt vind ik leuk.”

“Daarnaast hebben we een heel gemixt team. Sommige collega’s hebben een zorgachtergrond, anderen komen vanuit een ICT-opleiding of een consultancy-rol. Onze ervaringen en talenten versterken elkaar. We hebben veel voor elkaar over en doen het echt samen. Neem nu de lancering van het nieuwe EPD enkele jaren geleden. Op een vastgestelde datum zijn we overgegaan van het oude naar het nieuwe EPD. Daar hebben we maanden met elkaar aan gewerkt. Het voldoet nu veel beter aan de huidige normen en wensen. Het idee dat ik met mijn werk de zorg indirect kan verbeteren vind ik mooi. De patiënten vormen uiteindelijk de rode draad.”

Meer verhalen …

Charissa, pijnconsulent

Charissa werkt al meer dan 10 jaar in Ziekenhuis Rivierenland en heeft onlangs haar diploma behaald als pijnconsulent. In haar nieuwe rol begeleidt Charissa patiënten met pijnklachten op onze polikliniek Pijngeneeskunde.

Lees dit verhaal

Edeer, optometrist

Edeer woont 8 jaar in Nederland en werkt sinds oktober 2021 in ons ziekenhuis op de polikliniek Oogheelkunde. Hij begon als Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA), maar sinds hij zijn diploma Optometrie vorig jaar haalde, ging hij verder als optometrist.

Lees dit verhaal

Richard, CCU-verpleegkundige

Richard verloor zijn hart aan het specialisme Cardiologie. Hij volgt nu ook de opleiding tot CCU-verpleegkundige. De dynamiek en diversiteit van de acute zorg spreekt hem ontzettend aan.

Lees dit verhaal
meer verhalen