Iris, logopedist “Er is ruimte voor inbreng en ontwikkeling”

Bijna 17 jaar geleden startte Iris bij Ziekenhuis Rivierenland. In eerste instantie omdat het zo lekker dichtbij haar woonplaats was. Nu is het vooral de inhoud van haar functie en de fijne samenwerking met collega’s die ervoor zorgen dat ze zich er helemaal thuis voelt.

Haar werkzaamheden zijn onderverdeeld in het behandelen van patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis en patiënten die een afspraak op de polikliniek hebben. Iris vertelt: “Bij patiënten die worden opgenomen op afdeling Neurologie volgt het logopedisch onderzoek direct op de eerste (werk)dag. Denk hierbij aan patiënten met een acuut probleem zoals een herseninfarct of -bloeding. We starten zo snel mogelijk met onderzoek en behandeling om het praten of slikken te verbeteren. Hierbij werken we nauw samen met artsen en verpleegkundigen.”

“Op de polikliniek behandel ik vooral patiënten met stem- of slikproblemen. Een stemprobleem kan bijvoorbeeld komen door een poliep of cyste op de stembanden maar ook door overbelasting. Het is fijn om patiënten te ondersteunen bij hun herstel. De wensen en mogelijkheden verschillen per patiënt en juist dat maakt mijn werk zo afwisselend. Daarnaast is er in mijn functie veel ruimte voor mijn eigen inbreng en ontwikkeling. Zo werk ik sinds anderhalf jaar als coördinator voor de afdeling. In deze rol denk ik organisatorisch en beleidsmatig mee over de werkzaamheden. Hierdoor kan ik een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de afdeling en het werkplezier van mijn collega’s.”

Iris bemant de afdeling samen met vier andere logopedisten. Iris: ”We zijn een fijn team waarin we omkijken naar elkaar. Ook met de overige collega’s van de paramedische dienst werken we prettig samen. Dit geldt wat mij betreft voor de samenwerking met alle collega’s binnen ons ziekenhuis. Er heerst onderling een fijne sfeer en ik heb makkelijk contact. Of het nu een verpleegkundige, arts, voedingsassistente, ICT-er of communicatie collega is. Ik heb het gevoel dat ik veel mensen in dit ziekenhuis ken en voel me hier dan ook helemaal thuis.”

Meer verhalen …

Ineke en René, verpleegkundigen

Op deze foto staat 50 jaar verpleegkundige ervaring. Zomaar, naast elkaar! Ineke en René vieren dit jaar allebei hun 25-jarig jubileum in Ziekenhuis Rivierenland. Ze vertellen vol enthousiasme over hun beroep.

Lees dit verhaal

Nicolette, planningsassistent

Al 15 jaar is Nicolette een bekend en vertrouwd gezicht in Ziekenhuis Rivierenland. In 2009 begon ze, in principe voor een half jaar, als secretaresse bij het secretariaat Zorgmanagement. Gelukkig kon Nicolette langer blijven en kreeg ze een functie als planningsassistent voor een groot project voor ons Elektronisch Patiëntendossier.

Lees dit verhaal

Angelien, apothekersassistent

Angelien werkt sinds oktober 2023 in de Ziekenhuisapotheek van ons ziekenhuis en heeft het nu al enorm naar haar zin. Al op jonge leeftijd las Angelien de bijsluiters van medicatie, omdat haar moeder ook als apothekersassistent heeft gewerkt.

Lees dit verhaal
meer verhalen