Richard, CCU-verpleegkundige “We blijven van elkaar leren.”

Zijn loopbaan als verpleegkundige in Ziekenhuis Rivierenland begon Richard ruim 15 jaar geleden op verpleegafdeling P1, Cardiologie en Neurologie. Daar verloor hij zijn hart aan de cardiologie en inmiddels volgt hij een opleiding tot CCU-verpleegkundige. De dynamiek en diversiteit van de acute zorg spreekt hem ontzettend aan.

“Er ging een aantal collega’s met pensioen waardoor ik een balletje opgooide bij mijn leidinggevende: of ik geen opleiding kon gaan doen? Verpleegafdeling P1 Cardiologie werd samengevoegd met Neurologie, en ik merkte dat mijn voorkeur toch uitging naar Cardiologie. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om me te specialiseren tot CCU-verpleegkundige binnen het ziekenhuis.”

“Ik vind het hart iets heel fascinerends. Hoe alle onderdelen, dun en fragiel als ze zijn, constant in beweging zijn. Ik mocht laatst, in een ander ziekenhuis, bij een openhartoperatie aanwezig zijn. Wat een secuur werk! En toch gaat het (bijna) altijd goed. Dat vind ik mooi om te zien.

“De samenwerking met de cardiologen hier is erg fijn. Dat is meteen ook een voordeel van werken in een kleinschalig ziekenhuis. In grotere ziekenhuizen schakel je vaak alleen met de arts-assistent, dat is hier anders. De lijnen binnen Ziekenhuis Rivierenland zijn echt kort. Op de gang groet iedereen elkaar, je weet waar je moet zijn en de sfeer is prettig. We kijken niet naar hoe oud iemand is, maar naar wat iemand kan. Zo is een van mijn begeleiders nu een IC/CC verpleegkundige die ik vroeger zelf heb begeleid. We blijven van elkaar leren binnen Ziekenhuis Rivierenland.”

“Verder maakt het contact met patiënten echt mijn dag. Als een patiënt na afloop van bijvoorbeeld een cardioversie naar me toekomt om me te bedanken voor de fijne opvang, dan herinnert dat me er weer aan waarom ik voor dit vak gekozen heb!”

Meer verhalen …

Iris, logopedist

Bijna 17 jaar geleden startte Iris bij Ziekenhuis Rivierenland. In eerste instantie omdat het zo lekker dichtbij haar woonplaats was. Nu is het vooral de inhoud van haar functie en de fijne samenwerking met collega’s die ervoor zorgen dat ze zich er helemaal thuis voelt.

Lees dit verhaal

Ineke en René, verpleegkundigen

Op deze foto staat 50 jaar verpleegkundige ervaring. Zomaar, naast elkaar! Ineke en René vieren dit jaar allebei hun 25-jarig jubileum in Ziekenhuis Rivierenland. Ze vertellen vol enthousiasme over hun beroep.

Lees dit verhaal

Nicolette, planningsassistent

Al 15 jaar is Nicolette een bekend en vertrouwd gezicht in Ziekenhuis Rivierenland. In 2009 begon ze, in principe voor een half jaar, als secretaresse bij het secretariaat Zorgmanagement. Gelukkig kon Nicolette langer blijven en kreeg ze een functie als planningsassistent voor een groot project voor ons Elektronisch Patiëntendossier.

Lees dit verhaal
meer verhalen