Richard, CCU-verpleegkundige “We blijven van elkaar leren.”

Zijn loopbaan als verpleegkundige in Ziekenhuis Rivierenland begon Richard ruim 15 jaar geleden op verpleegafdeling P1, Cardiologie en Neurologie. Daar verloor hij zijn hart aan de cardiologie en inmiddels volgt hij een opleiding tot CCU-verpleegkundige. De dynamiek en diversiteit van de acute zorg spreekt hem ontzettend aan.

“Er ging een aantal collega’s met pensioen waardoor ik een balletje opgooide bij mijn leidinggevende: of ik geen opleiding kon gaan doen? Verpleegafdeling P1 Cardiologie werd samengevoegd met Neurologie, en ik merkte dat mijn voorkeur toch uitging naar Cardiologie. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om me te specialiseren tot CCU-verpleegkundige binnen het ziekenhuis.”

“Ik vind het hart iets heel fascinerends. Hoe alle onderdelen, dun en fragiel als ze zijn, constant in beweging zijn. Ik mocht laatst, in een ander ziekenhuis, bij een openhartoperatie aanwezig zijn. Wat een secuur werk! En toch gaat het (bijna) altijd goed. Dat vind ik mooi om te zien.

“De samenwerking met de cardiologen hier is erg fijn. Dat is meteen ook een voordeel van werken in een kleinschalig ziekenhuis. In grotere ziekenhuizen schakel je vaak alleen met de arts-assistent, dat is hier anders. De lijnen binnen Ziekenhuis Rivierenland zijn echt kort. Op de gang groet iedereen elkaar, je weet waar je moet zijn en de sfeer is prettig. We kijken niet naar hoe oud iemand is, maar naar wat iemand kan. Zo is een van mijn begeleiders nu een IC/CC verpleegkundige die ik vroeger zelf heb begeleid. We blijven van elkaar leren binnen Ziekenhuis Rivierenland.”

“Verder maakt het contact met patiënten echt mijn dag. Als een patiënt na afloop van bijvoorbeeld een cardioversie naar me toekomt om me te bedanken voor de fijne opvang, dan herinnert dat me er weer aan waarom ik voor dit vak gekozen heb!”

Meer verhalen …

Laura, poliklinisch operatieassistent en polikliniekassistent

Laura heeft op heel wat poli's binnen ons ziekenhuis geassisteerd. Van Longgeneeskunde ging ze naar Dermatologie, Cardiologie en Reumatologie. Nu werkt ze op de poliklinische OK en op de polikliniek Oogheelkunde.

Lees dit verhaal

Ralf, proces en applicatiebeheerder

Dat hij op de fiets naar zijn werk kan, vindt Ralf een groot voordeel. Als proces- en applicatiebeheerder is hij de schakel tussen de afdeling ICT en de gebruikers van het EPD (elektronisch patiëntendossier). Een rol die hem goed past.

Lees dit verhaal

Marloes, kinderverpleegkundige

De kinderafdeling was de afdeling waar Marloes altijd al wilde werken. Inmiddels werkt ze ruim 7 jaar op de kinderafdeling van ons ziekenhuis en gaat ze elke dag met plezier naar haar werk.

Lees dit verhaal
meer verhalen