Richard, CCU-verpleegkundige “We blijven van elkaar leren.”

Zijn loopbaan als verpleegkundige in Ziekenhuis Rivierenland begon Richard ruim 15 jaar geleden op verpleegafdeling P1, Cardiologie en Neurologie. Daar verloor hij zijn hart aan de cardiologie en inmiddels volgt hij een opleiding tot CCU-verpleegkundige. De dynamiek en diversiteit van de acute zorg spreekt hem ontzettend aan.

“Er ging een aantal collega’s met pensioen waardoor ik een balletje opgooide bij mijn leidinggevende: of ik geen opleiding kon gaan doen? Verpleegafdeling P1 Cardiologie werd samengevoegd met Neurologie, en ik merkte dat mijn voorkeur toch uitging naar Cardiologie. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om me te specialiseren tot CCU-verpleegkundige binnen het ziekenhuis.”

“Ik vind het hart iets heel fascinerends. Hoe alle onderdelen, dun en fragiel als ze zijn, constant in beweging zijn. Ik mocht laatst, in een ander ziekenhuis, bij een openhartoperatie aanwezig zijn. Wat een secuur werk! En toch gaat het (bijna) altijd goed. Dat vind ik mooi om te zien.

“De samenwerking met de cardiologen hier is erg fijn. Dat is meteen ook een voordeel van werken in een kleinschalig ziekenhuis. In grotere ziekenhuizen schakel je vaak alleen met de arts-assistent, dat is hier anders. De lijnen binnen Ziekenhuis Rivierenland zijn echt kort. Op de gang groet iedereen elkaar, je weet waar je moet zijn en de sfeer is prettig. We kijken niet naar hoe oud iemand is, maar naar wat iemand kan. Zo is een van mijn begeleiders nu een IC/CC verpleegkundige die ik vroeger zelf heb begeleid. We blijven van elkaar leren binnen Ziekenhuis Rivierenland.”

“Verder maakt het contact met patiënten echt mijn dag. Als een patiënt na afloop van bijvoorbeeld een cardioversie naar me toekomt om me te bedanken voor de fijne opvang, dan herinnert dat me er weer aan waarom ik voor dit vak gekozen heb!”

Meer verhalen …

Charissa, pijnconsulent

Charissa werkt al meer dan 10 jaar in Ziekenhuis Rivierenland en heeft onlangs haar diploma behaald als pijnconsulent. In haar nieuwe rol begeleidt Charissa patiënten met pijnklachten op onze polikliniek Pijngeneeskunde.

Lees dit verhaal

Edeer, optometrist

Edeer woont 8 jaar in Nederland en werkt sinds oktober 2021 in ons ziekenhuis op de polikliniek Oogheelkunde. Hij begon als Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA), maar sinds hij zijn diploma Optometrie vorig jaar haalde, ging hij verder als optometrist.

Lees dit verhaal

Laura, poliklinisch operatieassistent en polikliniekassistent

Laura heeft op heel wat poli's binnen ons ziekenhuis geassisteerd. Van Longgeneeskunde ging ze naar Dermatologie, Cardiologie en Reumatologie. Nu werkt ze op de poliklinische OK en op de polikliniek Oogheelkunde.

Lees dit verhaal
meer verhalen