Anke, diëtist “Kwaliteit en werkplezier, dat vinden we belangrijk.”

Zestien jaar geleden begon Anke haar carrière als diëtist binnen Ziekenhuis Rivierenland met een paar uur zwangerschapswaarneming. Eerder had ze haar eigen praktijk en werkte ze in de ouderenzorg. Een tijdlang combineerde ze haar functie binnen het ziekenhuis met haar eigen praktijk. Maar Anke merkte dat ze een sterke voorkeur had voor haar functie in het ziekenhuis. Inmiddels is ze een vaste kracht binnen de Paramedische Dienst en heeft ze ontdekt waar haar hart ligt.

“Het medische- en technische stuk van mijn vak vind ik ontzettend leuk. Dat ontdekte ik eigenlijk pas toen ik hier kwam werken.  Als diëtist in het ziekenhuis werk ik multidisciplinair en krijg ik ook met complexere vraagstukken te maken. Ik vind het leuk om de eerste screening te doen en om patiënten door te verwijzen naar de juiste specialisten in de eerste lijn.”

“Binnen ons team hebben we allemaal onze voorkeuren en talenten. We nemen voor elkaar waar en zijn allround, maar kunnen ons wel bezighouden met onze eigen aandachtsgebieden. We evalueren regelmatig, past wat je doet nog bij je? Doe je wat je leuk vindt? Onze afdeling is goed georganiseerd. Dat zorgt voor veel werkplezier en een hoge kwaliteit van werk.”

“In overleg is er trouwens veel mogelijk bij Ziekenhuis Rivierenland, je krijgt veel zelfstandigheid. Dat is het voordeel van werken in een kleinschalig ziekenhuis, het is heel persoonlijk. We kennen elkaar allemaal en ook onze patiënten zijn geen nummer. Heb je een arts nodig, dan bel je de arts en krijg je hem ook echt zelf aan de lijn. Dat is in sommige ziekenhuizen wel anders.”

Meer verhalen …

Charissa, pijnconsulent

Charissa werkt al meer dan 10 jaar in Ziekenhuis Rivierenland en heeft onlangs haar diploma behaald als pijnconsulent. In haar nieuwe rol begeleidt Charissa patiënten met pijnklachten op onze polikliniek Pijngeneeskunde.

Lees dit verhaal

Edeer, optometrist

Edeer woont 8 jaar in Nederland en werkt sinds oktober 2021 in ons ziekenhuis op de polikliniek Oogheelkunde. Hij begon als Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA), maar sinds hij zijn diploma Optometrie vorig jaar haalde, ging hij verder als optometrist.

Lees dit verhaal

Richard, CCU-verpleegkundige

Richard verloor zijn hart aan het specialisme Cardiologie. Hij volgt nu ook de opleiding tot CCU-verpleegkundige. De dynamiek en diversiteit van de acute zorg spreekt hem ontzettend aan.

Lees dit verhaal
meer verhalen