Anke, diëtist “Kwaliteit en werkplezier, dat vinden we belangrijk.”

Zestien jaar geleden begon Anke haar carrière als diëtist binnen Ziekenhuis Rivierenland met een paar uur zwangerschapswaarneming. Eerder had ze haar eigen praktijk en werkte ze in de ouderenzorg. Een tijdlang combineerde ze haar functie binnen het ziekenhuis met haar eigen praktijk. Maar Anke merkte dat ze een sterke voorkeur had voor haar functie in het ziekenhuis. Inmiddels is ze een vaste kracht binnen de Paramedische Dienst en heeft ze ontdekt waar haar hart ligt.

“Het medische- en technische stuk van mijn vak vind ik ontzettend leuk. Dat ontdekte ik eigenlijk pas toen ik hier kwam werken.  Als diëtist in het ziekenhuis werk ik multidisciplinair en krijg ik ook met complexere vraagstukken te maken. Ik vind het leuk om de eerste screening te doen en om patiënten door te verwijzen naar de juiste specialisten in de eerste lijn.”

“Binnen ons team hebben we allemaal onze voorkeuren en talenten. We nemen voor elkaar waar en zijn allround, maar kunnen ons wel bezighouden met onze eigen aandachtsgebieden. We evalueren regelmatig, past wat je doet nog bij je? Doe je wat je leuk vindt? Onze afdeling is goed georganiseerd. Dat zorgt voor veel werkplezier en een hoge kwaliteit van werk.”

“In overleg is er trouwens veel mogelijk bij Ziekenhuis Rivierenland, je krijgt veel zelfstandigheid. Dat is het voordeel van werken in een kleinschalig ziekenhuis, het is heel persoonlijk. We kennen elkaar allemaal en ook onze patiënten zijn geen nummer. Heb je een arts nodig, dan bel je de arts en krijg je hem ook echt zelf aan de lijn. Dat is in sommige ziekenhuizen wel anders.”

Meer verhalen …

Iris, logopedist

Bijna 17 jaar geleden startte Iris bij Ziekenhuis Rivierenland. In eerste instantie omdat het zo lekker dichtbij haar woonplaats was. Nu is het vooral de inhoud van haar functie en de fijne samenwerking met collega’s die ervoor zorgen dat ze zich er helemaal thuis voelt.

Lees dit verhaal

Ineke en René, verpleegkundigen

Op deze foto staat 50 jaar verpleegkundige ervaring. Zomaar, naast elkaar! Ineke en René vieren dit jaar allebei hun 25-jarig jubileum in Ziekenhuis Rivierenland. Ze vertellen vol enthousiasme over hun beroep.

Lees dit verhaal

Nicolette, planningsassistent

Al 15 jaar is Nicolette een bekend en vertrouwd gezicht in Ziekenhuis Rivierenland. In 2009 begon ze, in principe voor een half jaar, als secretaresse bij het secretariaat Zorgmanagement. Gelukkig kon Nicolette langer blijven en kreeg ze een functie als planningsassistent voor een groot project voor ons Elektronisch Patiëntendossier.

Lees dit verhaal
meer verhalen