Lara, verpleegkundige “Ik voel me gehoord en mijn mening doet ertoe.”

Eerste twijfelde Lara of het werk als verpleegkundige in een ziekenhuis wel bij haar paste. Ze had eigenlijk haar zinnen gezet op een carrière in de gehandicaptenzorg. Maar tijdens haar eerste stage op de longafdeling van Ziekenhuis Rivierenland merkte ze dat ze zich enorm thuis voelt in de dynamische omgeving van de acute zorg.

Het beviel haar zelfs zo goed, dat ze haar tweede stage ook bij Ziekenhuis Rivierenland wilde doen. Ze schreef een extra lange motivatiebrief en ging stagelopen op de afdeling cardiologie. Daar is ze niet meer weggegaan: nu is ze op de afdeling een vaste kracht.

“Voor mijn stage twijfelde ik over werken in het ziekenhuis. Maar het contact met patiënten, de sfeer binnen het team en de zeggenschap die ik als verpleegkundige heb, hebben mijn mening helemaal veranderd. Ik kom elke dag met plezier naar mijn werk, we zijn echt één hecht team op onze afdeling.”

“Ook patiënten merken dat we leuk met elkaar omgaan en spreken ons erop aan. Afhankelijk van de situatie is er bij ons altijd ruimte voor een grapje, maar ook als er minder leuke dingen gebeuren weten we elkaar te vinden.”

“Wat me het meest heeft verrast, in positieve zin, is het contact met artsen. Als verpleegkundige voel ik me gehoord want mijn mening doet ertoe. Ik voel me vrij om hardop na te denken en ze nemen de tijd om naar me te luisteren. Mijn advies aan een nieuwe collega? Neem de tijd om te leren. Je hoeft echt niet alles meteen te weten. We helpen je graag!”

Meer verhalen …

Richard, CCU-verpleegkundige

Richard verloor zijn hart aan het specialisme Cardiologie. Hij volgt nu ook de opleiding tot CCU-verpleegkundige. De dynamiek en diversiteit van de acute zorg spreekt hem ontzettend aan.

Lees dit verhaal

Laura, poliklinisch operatieassistent en polikliniekassistent

Laura heeft op heel wat poli's binnen ons ziekenhuis geassisteerd. Van Longgeneeskunde ging ze naar Dermatologie, Cardiologie en Reumatologie. Nu werkt ze op de poliklinische OK en op de polikliniek Oogheelkunde.

Lees dit verhaal

Ralf, proces en applicatiebeheerder

Dat hij op de fiets naar zijn werk kan, vindt Ralf een groot voordeel. Als proces- en applicatiebeheerder is hij de schakel tussen de afdeling ICT en de gebruikers van het EPD (elektronisch patiëntendossier). Een rol die hem goed past.

Lees dit verhaal
meer verhalen