Lara, verpleegkundige “Ik voel me gehoord en mijn mening doet ertoe.”

Eerst twijfelde Lara of het werk als verpleegkundige in een ziekenhuis wel bij haar paste. Ze had eigenlijk haar zinnen gezet op een carrière in de gehandicaptenzorg. Maar tijdens haar eerste stage op de longafdeling van Ziekenhuis Rivierenland merkte ze dat ze zich enorm thuis voelt in de dynamische omgeving van de acute zorg.

Het beviel haar zelfs zo goed, dat ze haar tweede stage ook bij Ziekenhuis Rivierenland wilde doen. Ze schreef een extra lange motivatiebrief en ging stagelopen op de afdeling cardiologie. Daar is ze niet meer weggegaan: nu is ze op de afdeling een vaste kracht.

“Voor mijn stage twijfelde ik over werken in het ziekenhuis. Maar het contact met patiënten, de sfeer binnen het team en de zeggenschap die ik als verpleegkundige heb, hebben mijn mening helemaal veranderd. Ik kom elke dag met plezier naar mijn werk, we zijn echt één hecht team op onze afdeling.”

“Ook patiënten merken dat we leuk met elkaar omgaan en spreken ons erop aan. Afhankelijk van de situatie is er bij ons altijd ruimte voor een grapje, maar ook als er minder leuke dingen gebeuren weten we elkaar te vinden.”

“Wat me het meest heeft verrast, in positieve zin, is het contact met artsen. Als verpleegkundige voel ik me gehoord want mijn mening doet ertoe. Ik voel me vrij om hardop na te denken en ze nemen de tijd om naar me te luisteren. Mijn advies aan een nieuwe collega? Neem de tijd om te leren. Je hoeft echt niet alles meteen te weten. We helpen je graag!”

Meer verhalen …

Iris, logopedist

Bijna 17 jaar geleden startte Iris bij Ziekenhuis Rivierenland. In eerste instantie omdat het zo lekker dichtbij haar woonplaats was. Nu is het vooral de inhoud van haar functie en de fijne samenwerking met collega’s die ervoor zorgen dat ze zich er helemaal thuis voelt.

Lees dit verhaal

Ineke en René, verpleegkundigen

Op deze foto staat 50 jaar verpleegkundige ervaring. Zomaar, naast elkaar! Ineke en René vieren dit jaar allebei hun 25-jarig jubileum in Ziekenhuis Rivierenland. Ze vertellen vol enthousiasme over hun beroep.

Lees dit verhaal

Nicolette, planningsassistent

Al 15 jaar is Nicolette een bekend en vertrouwd gezicht in Ziekenhuis Rivierenland. In 2009 begon ze, in principe voor een half jaar, als secretaresse bij het secretariaat Zorgmanagement. Gelukkig kon Nicolette langer blijven en kreeg ze een functie als planningsassistent voor een groot project voor ons Elektronisch Patiëntendossier.

Lees dit verhaal
meer verhalen