Lara, verpleegkundige “Ik voel me gehoord en mijn mening doet ertoe.”

Eerst twijfelde Lara of het werk als verpleegkundige in een ziekenhuis wel bij haar paste. Ze had eigenlijk haar zinnen gezet op een carrière in de gehandicaptenzorg. Maar tijdens haar eerste stage op de longafdeling van Ziekenhuis Rivierenland merkte ze dat ze zich enorm thuis voelt in de dynamische omgeving van de acute zorg.

Het beviel haar zelfs zo goed, dat ze haar tweede stage ook bij Ziekenhuis Rivierenland wilde doen. Ze schreef een extra lange motivatiebrief en ging stagelopen op de afdeling cardiologie. Daar is ze niet meer weggegaan: nu is ze op de afdeling een vaste kracht.

“Voor mijn stage twijfelde ik over werken in het ziekenhuis. Maar het contact met patiënten, de sfeer binnen het team en de zeggenschap die ik als verpleegkundige heb, hebben mijn mening helemaal veranderd. Ik kom elke dag met plezier naar mijn werk, we zijn echt één hecht team op onze afdeling.”

“Ook patiënten merken dat we leuk met elkaar omgaan en spreken ons erop aan. Afhankelijk van de situatie is er bij ons altijd ruimte voor een grapje, maar ook als er minder leuke dingen gebeuren weten we elkaar te vinden.”

“Wat me het meest heeft verrast, in positieve zin, is het contact met artsen. Als verpleegkundige voel ik me gehoord want mijn mening doet ertoe. Ik voel me vrij om hardop na te denken en ze nemen de tijd om naar me te luisteren. Mijn advies aan een nieuwe collega? Neem de tijd om te leren. Je hoeft echt niet alles meteen te weten. We helpen je graag!”

Meer verhalen …

Charissa, pijnconsulent

Charissa werkt al meer dan 10 jaar in Ziekenhuis Rivierenland en heeft onlangs haar diploma behaald als pijnconsulent. In haar nieuwe rol begeleidt Charissa patiënten met pijnklachten op onze polikliniek Pijngeneeskunde.

Lees dit verhaal

Edeer, optometrist

Edeer woont 8 jaar in Nederland en werkt sinds oktober 2021 in ons ziekenhuis op de polikliniek Oogheelkunde. Hij begon als Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA), maar sinds hij zijn diploma Optometrie vorig jaar haalde, ging hij verder als optometrist.

Lees dit verhaal

Richard, CCU-verpleegkundige

Richard verloor zijn hart aan het specialisme Cardiologie. Hij volgt nu ook de opleiding tot CCU-verpleegkundige. De dynamiek en diversiteit van de acute zorg spreekt hem ontzettend aan.

Lees dit verhaal
meer verhalen