Marloes, kinderverpleegkundige “Ik vind het belangrijk dat we mee gaan met zorgontwikkelingen.”

Veertien jaar geleden verhuisde Marloes voor de liefde naar Tiel. Tijdens haar opleiding leerde ze haar man kennen, die als leerling verpleegkundige verbonden was aan Ziekenhuis Rivierenland. Marloes kwam toen in het ziekenhuis op de afdeling Cardiologie terecht, de enige afdeling die ze tijdens haar studie nog niet had gezien. Een mooie aanvulling op haar eerdere werkervaring, vond ze. Na zeven jaar op de afdeling Cardiologie kwam er een vacature op de kinderafdeling, de afdeling waar ze altijd al had willen werken. Inmiddels werkt ze hier al 7 jaar en gaat ze elke dag met plezier naar haar werk.

“Op de kinderafdeling zorg ik voor kinderen van alle leeftijden. Van premature baby’s tot kinderen van 18. Die afwisseling in mijn werk vind ik leuk. Het contact met de kinderarts is gemoedelijk, we hebben fijn laagdrempelig contact.”

“Zorgen voor kinderen is een vak apart. Kinderen reageren fysiologisch en gedragsmatig heel anders dan volwassenen. Ik vind het bijzonder om te ervaren dat ouders de zorg voor hun kind tijdelijk aan ons toevertrouwen. We proberen ouders altijd zoveel mogelijk te betrekken in deze zorg. De blijdschap en dankbaarheid die we terugkrijgen is geweldig om te zien.”

“We maken natuurlijk ook weleens minder leuke dingen mee. Gelukkig hebben we een heel fijn team en kunnen we er goed met elkaar over praten. Mijn collega’s en ik zorgen er sowieso altijd voor dat we van elkaar weten welke patiënten we hebben en we vragen elkaar om hulp of advies.”

“Ik ben ook lid van het Verpleegkundig Platform, daar kan ik mijn stem binnen de organisatie laten horen. Sinds ik me meer in de organisatie heb verdiept weet ik bijvoorbeeld dat Ziekenhuis Rivierenland een duidelijke visie heeft op zorg. We gaan mee met zorgontwikkelingen en voeren beleid op positieve gezondheid. Dat vind ik belangrijk.”

Meer verhalen …

Charissa, pijnconsulent

Charissa werkt al meer dan 10 jaar in Ziekenhuis Rivierenland en heeft onlangs haar diploma behaald als pijnconsulent. In haar nieuwe rol begeleidt Charissa patiënten met pijnklachten op onze polikliniek Pijngeneeskunde.

Lees dit verhaal

Edeer, optometrist

Edeer woont 8 jaar in Nederland en werkt sinds oktober 2021 in ons ziekenhuis op de polikliniek Oogheelkunde. Hij begon als Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA), maar sinds hij zijn diploma Optometrie vorig jaar haalde, ging hij verder als optometrist.

Lees dit verhaal

Richard, CCU-verpleegkundige

Richard verloor zijn hart aan het specialisme Cardiologie. Hij volgt nu ook de opleiding tot CCU-verpleegkundige. De dynamiek en diversiteit van de acute zorg spreekt hem ontzettend aan.

Lees dit verhaal
meer verhalen