Marloes, kinderverpleegkundige “Ik vind het belangrijk dat we mee gaan met zorgontwikkelingen.”

Veertien jaar geleden verhuisde Marloes voor de liefde naar Tiel. Tijdens haar opleiding leerde ze haar man kennen, die als leerling verpleegkundige verbonden was aan Ziekenhuis Rivierenland. Marloes kwam toen in het ziekenhuis op de afdeling Cardiologie terecht, de enige afdeling die ze tijdens haar studie nog niet had gezien. Een mooie aanvulling op haar eerdere werkervaring, vond ze. Na zeven jaar op de afdeling Cardiologie kwam er een vacature op de kinderafdeling, de afdeling waar ze altijd al had willen werken. Inmiddels werkt ze hier al 7 jaar en gaat ze elke dag met plezier naar haar werk.

“Op de kinderafdeling zorg ik voor kinderen van alle leeftijden. Van premature baby’s tot kinderen van 18. Die afwisseling in mijn werk vind ik leuk. Het contact met de kinderarts is gemoedelijk, we hebben fijn laagdrempelig contact.”

“Zorgen voor kinderen is een vak apart. Kinderen reageren fysiologisch en gedragsmatig heel anders dan volwassenen. Ik vind het bijzonder om te ervaren dat ouders de zorg voor hun kind tijdelijk aan ons toevertrouwen. We proberen ouders altijd zoveel mogelijk te betrekken in deze zorg. De blijdschap en dankbaarheid die we terugkrijgen is geweldig om te zien.”

“We maken natuurlijk ook weleens minder leuke dingen mee. Gelukkig hebben we een heel fijn team en kunnen we er goed met elkaar over praten. Mijn collega’s en ik zorgen er sowieso altijd voor dat we van elkaar weten welke patiënten we hebben en we vragen elkaar om hulp of advies.”

“Ik ben ook lid van het Verpleegkundig Platform, daar kan ik mijn stem binnen de organisatie laten horen. Sinds ik me meer in de organisatie heb verdiept weet ik bijvoorbeeld dat Ziekenhuis Rivierenland een duidelijke visie heeft op zorg. We gaan mee met zorgontwikkelingen en voeren beleid op positieve gezondheid. Dat vind ik belangrijk.”

Meer verhalen …

Iris, logopedist

Bijna 17 jaar geleden startte Iris bij Ziekenhuis Rivierenland. In eerste instantie omdat het zo lekker dichtbij haar woonplaats was. Nu is het vooral de inhoud van haar functie en de fijne samenwerking met collega’s die ervoor zorgen dat ze zich er helemaal thuis voelt.

Lees dit verhaal

Ineke en René, verpleegkundigen

Op deze foto staat 50 jaar verpleegkundige ervaring. Zomaar, naast elkaar! Ineke en René vieren dit jaar allebei hun 25-jarig jubileum in Ziekenhuis Rivierenland. Ze vertellen vol enthousiasme over hun beroep.

Lees dit verhaal

Nicolette, planningsassistent

Al 15 jaar is Nicolette een bekend en vertrouwd gezicht in Ziekenhuis Rivierenland. In 2009 begon ze, in principe voor een half jaar, als secretaresse bij het secretariaat Zorgmanagement. Gelukkig kon Nicolette langer blijven en kreeg ze een functie als planningsassistent voor een groot project voor ons Elektronisch Patiëntendossier.

Lees dit verhaal
meer verhalen