Dave, fysiotherapeut “Heb je een goed plan? Dan heb je zo de juiste mensen bij elkaar.”

Na zijn taalcursus Nederlands ging de van oorsprong Australische Dave Amos op zoek naar werk. In Australië werkte hij als fysiotherapeut in een ziekenhuis, een werkomgeving die hem goed beviel. Toen hij de vacature bij Ziekenhuis Rivierenland zag, aarzelde hij dan ook geen moment. Inmiddels werkt hij al 12,5 jaar met plezier in het ziekenhuis.

“Mijn specialisatie als fysiotherapeut is onder andere de behandeling van (neurologische) patiënten tijdens hun revalidatie. Omdat we in Ziekenhuis Rivierenland volgens internationale richtlijnen werken, komen de werkprocessen grotendeels overeen met die in Australië. Ik vind het leuk om met mensen te werken, om ze te stimuleren het beste uit zichzelf te halen.”

“Patiënten die komen revalideren hebben vaak iets heftigs meegemaakt. Als fysiotherapeut kan ik echt iets betekenen in hun leven. Zo had ik een patiënt die door een auto-ongeluk op de Intensive Care terechtkwam. In het begin van ons traject kon hij niet lopen. Uiteindelijk heb ik hem anderhalf jaar intensief begeleid. Elke week zag ik hem stapjes maken en uiteindelijk kon hij zijn leven weer oppakken. We hebben in die tijd een goede band opgebouwd, hem zien groeien gaf me veel voldoening.”

“Het kleinschalige karakter van het ziekenhuis vind ik erg prettig. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Heb je een goed plan? Dan heb je zo de juiste mensen bij elkaar. Zo werk ik als fysiotherapeut in een multidisciplinaire setting samen met bijvoorbeeld de revalidatiearts, KNO-arts en neuroloog.”

“Dankzij het regionale karakter van het ziekenhuis hebben we een groot netwerk en werken we ook veel samen met andere instanties. Dat maakt mijn werk uitdagend en zo blijf ik mezelf ontwikkelen.”

Meer verhalen …

Charissa, pijnconsulent

Charissa werkt al meer dan 10 jaar in Ziekenhuis Rivierenland en heeft onlangs haar diploma behaald als pijnconsulent. In haar nieuwe rol begeleidt Charissa patiënten met pijnklachten op onze polikliniek Pijngeneeskunde.

Lees dit verhaal

Edeer, optometrist

Edeer woont 8 jaar in Nederland en werkt sinds oktober 2021 in ons ziekenhuis op de polikliniek Oogheelkunde. Hij begon als Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA), maar sinds hij zijn diploma Optometrie vorig jaar haalde, ging hij verder als optometrist.

Lees dit verhaal

Richard, CCU-verpleegkundige

Richard verloor zijn hart aan het specialisme Cardiologie. Hij volgt nu ook de opleiding tot CCU-verpleegkundige. De dynamiek en diversiteit van de acute zorg spreekt hem ontzettend aan.

Lees dit verhaal
meer verhalen