Dave, fysiotherapeut “Heb je een goed plan? Dan heb je zo de juiste mensen bij elkaar.”

Na zijn taalcursus Nederlands ging de van oorsprong Australische Dave Amos op zoek naar werk. In Australië werkte hij als fysiotherapeut in een ziekenhuis, een werkomgeving die hem goed beviel. Toen hij de vacature bij Ziekenhuis Rivierenland zag, aarzelde hij dan ook geen moment. Inmiddels werkt hij al 12,5 jaar met plezier in het ziekenhuis.

“Mijn specialisatie als fysiotherapeut is onder andere de behandeling van (neurologische) patiënten tijdens hun revalidatie. Omdat we in Ziekenhuis Rivierenland volgens internationale richtlijnen werken, komen de werkprocessen grotendeels overeen met die in Australië. Ik vind het leuk om met mensen te werken, om ze te stimuleren het beste uit zichzelf te halen.”

“Patiënten die komen revalideren hebben vaak iets heftigs meegemaakt. Als fysiotherapeut kan ik echt iets betekenen in hun leven. Zo had ik een patiënt die door een auto-ongeluk op de Intensive Care terechtkwam. In het begin van ons traject kon hij niet lopen. Uiteindelijk heb ik hem anderhalf jaar intensief begeleid. Elke week zag ik hem stapjes maken en uiteindelijk kon hij zijn leven weer oppakken. We hebben in die tijd een goede band opgebouwd, hem zien groeien gaf me veel voldoening.”

“Het kleinschalige karakter van het ziekenhuis vind ik erg prettig. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Heb je een goed plan? Dan heb je zo de juiste mensen bij elkaar. Zo werk ik als fysiotherapeut in een multidisciplinaire setting samen met bijvoorbeeld de revalidatiearts, KNO-arts en neuroloog.”

“Dankzij het regionale karakter van het ziekenhuis hebben we een groot netwerk en werken we ook veel samen met andere instanties. Dat maakt mijn werk uitdagend en zo blijf ik mezelf ontwikkelen.”

Meer verhalen …

Iris, logopedist

Bijna 17 jaar geleden startte Iris bij Ziekenhuis Rivierenland. In eerste instantie omdat het zo lekker dichtbij haar woonplaats was. Nu is het vooral de inhoud van haar functie en de fijne samenwerking met collega’s die ervoor zorgen dat ze zich er helemaal thuis voelt.

Lees dit verhaal

Ineke en René, verpleegkundigen

Op deze foto staat 50 jaar verpleegkundige ervaring. Zomaar, naast elkaar! Ineke en René vieren dit jaar allebei hun 25-jarig jubileum in Ziekenhuis Rivierenland. Ze vertellen vol enthousiasme over hun beroep.

Lees dit verhaal

Nicolette, planningsassistent

Al 15 jaar is Nicolette een bekend en vertrouwd gezicht in Ziekenhuis Rivierenland. In 2009 begon ze, in principe voor een half jaar, als secretaresse bij het secretariaat Zorgmanagement. Gelukkig kon Nicolette langer blijven en kreeg ze een functie als planningsassistent voor een groot project voor ons Elektronisch Patiëntendossier.

Lees dit verhaal
meer verhalen