Sarah, medisch maatschappelijk werker “Er is ruimte om verder te specialiseren.”

In het derde jaar van haar opleiding liep Sarah stage in Ziekenhuis Rivierenland. Na haar stage werd ze gebeld, of ze een zwangere collega wilde vervangen? Dat wilde ze wel. Vervolgens ontstond er een vaste vacature bij de Paramedische Dienst en is Sarah niet meer weggegaan. Sinds september 2020 werkt ze als medisch maatschappelijk werker in het ziekenhuis. Haar werk maakt haar trots.

Werken in een ziekenhuis is niet de meest voor de hand liggende keuze voor de meeste studenten maatschappelijk werk, maar Sarah voelt zich er helemaal thuis. “Het ziekenhuis is een dynamische werkomgeving. Ik heb te maken met verschillende mensen. Man, vrouw, jong, oud… iedereen komt voorbij.”

“Soms komen er situaties voorbij waarin ik me afvraag wat ik zelf zou doen als het me zou overkomen. Komt er een patiënt die ik niet kan helpen, dan vind ik het een fijn idee dat ik hem altijd kan doorverwijzen naar bijvoorbeeld een collega-psycholoog binnen het ziekenhuis.”

“Ik zie veel oncologische patiënten en vind het bijzonder dat ze zich prettig bij me voelen en dat ze zich kwetsbaar op durven te stellen. Er is veel ruimte voor reflectie in die gesprekken, ik krijg echt een inkijkje in hun belevingswereld.”

“Ik heb aangegeven dat ik me verder wil specialiseren als medisch maatschappelijk werker voor oncologische patiënten. Daar is gelukkig ruimte voor binnen Ziekenhuis Rivierenland. Zodra de opleiding weer van start gaat, schrijf ik me in.”

Meer verhalen …

Iris, logopedist

Bijna 17 jaar geleden startte Iris bij Ziekenhuis Rivierenland. In eerste instantie omdat het zo lekker dichtbij haar woonplaats was. Nu is het vooral de inhoud van haar functie en de fijne samenwerking met collega’s die ervoor zorgen dat ze zich er helemaal thuis voelt.

Lees dit verhaal

Ineke en René, verpleegkundigen

Op deze foto staat 50 jaar verpleegkundige ervaring. Zomaar, naast elkaar! Ineke en René vieren dit jaar allebei hun 25-jarig jubileum in Ziekenhuis Rivierenland. Ze vertellen vol enthousiasme over hun beroep.

Lees dit verhaal

Nicolette, planningsassistent

Al 15 jaar is Nicolette een bekend en vertrouwd gezicht in Ziekenhuis Rivierenland. In 2009 begon ze, in principe voor een half jaar, als secretaresse bij het secretariaat Zorgmanagement. Gelukkig kon Nicolette langer blijven en kreeg ze een functie als planningsassistent voor een groot project voor ons Elektronisch Patiëntendossier.

Lees dit verhaal
meer verhalen