Werken in een ziekenhuis is niet de meest voor de hand liggende keuze voor de meeste studenten maatschappelijk werk, maar Sarah voelt zich er helemaal thuis. “Het ziekenhuis is een dynamische werkomgeving. Ik heb te maken met verschillende mensen. Man, vrouw, jong, oud… iedereen komt voorbij.”
“Soms komen er situaties voorbij waarin ik me afvraag wat ik zelf zou doen als het me zou overkomen. Komt er een patiënt die ik niet kan helpen, dan vind ik het een fijn idee dat ik hem altijd kan doorverwijzen naar bijvoorbeeld een collega-psycholoog binnen het ziekenhuis.”
“Ik zie veel oncologische patiënten en vind het bijzonder dat ze zich prettig bij me voelen en dat ze zich kwetsbaar op durven te stellen. Er is veel ruimte voor reflectie in die gesprekken, ik krijg echt een inkijkje in hun belevingswereld.”
“Ik heb aangegeven dat ik me verder wil specialiseren als medisch maatschappelijk werker voor oncologische patiënten. Daar is gelukkig ruimte voor binnen Ziekenhuis Rivierenland. Zodra de opleiding weer van start gaat, schrijf ik me in.”
Meer verhalen …

Charissa, pijnconsulent
Charissa werkt al meer dan 10 jaar in Ziekenhuis Rivierenland en heeft onlangs haar diploma behaald als pijnconsulent. In haar nieuwe rol begeleidt Charissa patiënten met pijnklachten op onze polikliniek Pijngeneeskunde.
Lees dit verhaal
Edeer, optometrist
Edeer woont 8 jaar in Nederland en werkt sinds oktober 2021 in ons ziekenhuis op de polikliniek Oogheelkunde. Hij begon als Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA), maar sinds hij zijn diploma Optometrie vorig jaar haalde, ging hij verder als optometrist.
Lees dit verhaal
Richard, CCU-verpleegkundige
Richard verloor zijn hart aan het specialisme Cardiologie. Hij volgt nu ook de opleiding tot CCU-verpleegkundige. De dynamiek en diversiteit van de acute zorg spreekt hem ontzettend aan.
Lees dit verhaal