“Wat me opvalt is dat veel mensen lang verbonden blijven aan Ziekenhuis Rivierenland. Het ziekenhuis heeft als werkgever een regionale functie en mensen vinden het prettig om dichtbij hun werk te wonen. In mijn werk spreek ik veel mensen en ik hoor vaak terug dat dit ziekenhuis een fijne werkplek is. De lijnen zijn kort en iedereen gaat gelijkwaardig met elkaar om. Sfeer is belangrijk, je moet lol hebben in je werk. Dat geldt voor mij in elk geval wel!”
“Ik heb veel ruimte om dingen op te pakken en te ontwikkelen. Die vrijheid vind ik prettig, zo blijf ik uitgedaagd en in beweging. Op de afdeling P&O werken we veel samen, maar hebben we ook de ruimte om onderwerpen zelf op te pakken.”
“Als werkgever is het belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen graag naar hun werk komen. Je werk is per slot van rekening zo’n belangrijk onderdeel van je leven en identiteit. In mijn functie ben ik vaak met overstijgende onderwerpen bezig, maar ik vind het ook leuk om medewerkers te stimuleren om een loopbaanstap te maken. Op individueel niveau kan ik zo het verschil maken in iemands carrière. Ontwikkeling is belangrijk als het je als mens ook gelukkiger maakt.”
Meer verhalen …
Wilma, Longfunctieanalist
Wilma is 40 jaar longfunctieanalist. Zij onderzoekt hoe goed de longen werken met verschillende testen, zoals blaastesten en inspanningstesten. “Bij inspanningstesten ademen patiënten via een masker, terwijl we hun bloeddruk opnemen en bloed afnemen om te onderzoeken of er iets met het hart of de longen aan de hand is.”
Lees dit verhaal
Nadia en Bianca, Medisch secretaresses
Als medisch secretaresses op de poliklinieken van Ziekenhuis Rivierenland zijn Nadia en Bianca onmisbaar. Ze zorgen dat de administratie klopt, spoedzaken snel worden opgepakt en artsen en verpleegkundigen hun werk goed kunnen doen. En dat is belangrijk, "als het secretariaat niet goed functioneert, gaat er van alles mis."
Lees dit verhaal
Chasca, Coördinator centrale keuken
Acht jaar geleden maakte Chasca de overstap van de horeca naar Ziekenhuis Rivierenland. Ze begon als cateringmedewerker, haalde haar papieren als dieetkok en is sinds een half jaar coördinator van de centrale keuken.
Lees dit verhaal