Nele, apothekersassistent “Als apothekersassistent kom je overal in het ziekenhuis, geen dag is hetzelfde.”

In Duitsland werkte Nele als apothekersassistent. Een carrière die ze graag voortzette toen ze naar Nederland verhuisde. Elf jaar geleden ging ze aan de slag in onze ziekenhuisapotheek, inmiddels heeft ze promotie gemaakt en werkt ze ook als teamleider Quality & Control. De doorgroeimogelijkheden noemt ze als één van de voordelen van werken in Ziekenhuis Rivierenland.

“Als apothekersassistente kom je letterlijk overal in het ziekenhuis. Je werkt met artsen, verpleegkundigen en logistiek medewerkers en je bezoekt patiënten op alle afdelingen. Geen dag is hetzelfde.”

“We gaan langs patiënten aan bed en checken hun medicijngebruik. Soms kunnen ze heel goed vertellen welke medicatie ze gebruiken, maar het komt ook voor dat ze het niet zo goed weten. Dan gaan we rondbellen en spreken we de familie, apothekers en huisartsen in de regio om het te achterhalen. Het werk als apothekersassistent in het ziekenhuis is daarmee erg diepgaand.”

“Het fijne aan werken in een regionaal ziekenhuis zijn de korte lijntjes. Er is hier weinig hiërarchie en alle deuren staan open. Ik zit helemaal op mijn plek!”

Meer verhalen …

Iris, logopedist

Bijna 17 jaar geleden startte Iris bij Ziekenhuis Rivierenland. In eerste instantie omdat het zo lekker dichtbij haar woonplaats was. Nu is het vooral de inhoud van haar functie en de fijne samenwerking met collega’s die ervoor zorgen dat ze zich er helemaal thuis voelt.

Lees dit verhaal

Ineke en René, verpleegkundigen

Op deze foto staat 50 jaar verpleegkundige ervaring. Zomaar, naast elkaar! Ineke en René vieren dit jaar allebei hun 25-jarig jubileum in Ziekenhuis Rivierenland. Ze vertellen vol enthousiasme over hun beroep.

Lees dit verhaal

Nicolette, planningsassistent

Al 15 jaar is Nicolette een bekend en vertrouwd gezicht in Ziekenhuis Rivierenland. In 2009 begon ze, in principe voor een half jaar, als secretaresse bij het secretariaat Zorgmanagement. Gelukkig kon Nicolette langer blijven en kreeg ze een functie als planningsassistent voor een groot project voor ons Elektronisch Patiëntendossier.

Lees dit verhaal
meer verhalen