Nele, apothekersassistent “Als apothekersassistent kom je overal in het ziekenhuis, geen dag is hetzelfde.”

In Duitsland werkte Nele als apothekersassistent. Een carrière die ze graag voortzette toen ze naar Nederland verhuisde. Elf jaar geleden ging ze aan de slag in onze ziekenhuisapotheek, inmiddels heeft ze promotie gemaakt en werkt ze ook als teamleider Quality & Control. De doorgroeimogelijkheden noemt ze als één van de voordelen van werken in Ziekenhuis Rivierenland.

“Als apothekersassistente kom je letterlijk overal in het ziekenhuis. Je werkt met artsen, verpleegkundigen en logistiek medewerkers en je bezoekt patiënten op alle afdelingen. Geen dag is hetzelfde.”

“We gaan langs patiënten aan bed en checken hun medicijngebruik. Soms kunnen ze heel goed vertellen welke medicatie ze gebruiken, maar het komt ook voor dat ze het niet zo goed weten. Dan gaan we rondbellen en spreken we de familie, apothekers en huisartsen in de regio om het te achterhalen. Het werk als apothekersassistent in het ziekenhuis is daarmee erg diepgaand.”

“Het fijne aan werken in een regionaal ziekenhuis zijn de korte lijntjes. Er is hier weinig hiërarchie en alle deuren staan open. Ik zit helemaal op mijn plek!”

Meer verhalen …

Charissa, pijnconsulent

Charissa werkt al meer dan 10 jaar in Ziekenhuis Rivierenland en heeft onlangs haar diploma behaald als pijnconsulent. In haar nieuwe rol begeleidt Charissa patiënten met pijnklachten op onze polikliniek Pijngeneeskunde.

Lees dit verhaal

Edeer, optometrist

Edeer woont 8 jaar in Nederland en werkt sinds oktober 2021 in ons ziekenhuis op de polikliniek Oogheelkunde. Hij begon als Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA), maar sinds hij zijn diploma Optometrie vorig jaar haalde, ging hij verder als optometrist.

Lees dit verhaal

Richard, CCU-verpleegkundige

Richard verloor zijn hart aan het specialisme Cardiologie. Hij volgt nu ook de opleiding tot CCU-verpleegkundige. De dynamiek en diversiteit van de acute zorg spreekt hem ontzettend aan.

Lees dit verhaal
meer verhalen