“Het medische- en technische stuk van mijn vak vind ik ontzettend leuk. Dat ontdekte ik eigenlijk pas toen ik hier kwam werken. Als diëtist in het ziekenhuis werk ik multidisciplinair en krijg ik ook met complexere vraagstukken te maken. Ik vind het leuk om de eerste screening te doen en om patiënten door te verwijzen naar de juiste specialisten in de eerste lijn.”
“Binnen ons team hebben we allemaal onze voorkeuren en talenten. We nemen voor elkaar waar en zijn allround, maar kunnen ons wel bezighouden met onze eigen aandachtsgebieden. We evalueren regelmatig, past wat je doet nog bij je? Doe je wat je leuk vindt? Onze afdeling is goed georganiseerd. Dat zorgt voor veel werkplezier en een hoge kwaliteit van werk.”
“In overleg is er trouwens veel mogelijk bij Ziekenhuis Rivierenland, je krijgt veel zelfstandigheid. Dat is het voordeel van werken in een kleinschalig ziekenhuis, het is heel persoonlijk. We kennen elkaar allemaal en ook onze patiënten zijn geen nummer. Heb je een arts nodig, dan bel je de arts en krijg je hem ook echt zelf aan de lijn. Dat is in sommige ziekenhuizen wel anders.”



Meer verhalen …

Wilma, Longfunctieanalist
Wilma is 40 jaar longfunctieanalist. Zij onderzoekt hoe goed de longen werken met verschillende testen, zoals blaastesten en inspanningstesten. “Bij inspanningstesten ademen patiënten via een masker, terwijl we hun bloeddruk opnemen en bloed afnemen om te onderzoeken of er iets met het hart of de longen aan de hand is.”
Lees dit verhaal
Nadia en Bianca, Medisch secretaresses
Als medisch secretaresses op de poliklinieken van Ziekenhuis Rivierenland zijn Nadia en Bianca onmisbaar. Ze zorgen dat de administratie klopt, spoedzaken snel worden opgepakt en artsen en verpleegkundigen hun werk goed kunnen doen. En dat is belangrijk, "als het secretariaat niet goed functioneert, gaat er van alles mis."
Lees dit verhaal
Chasca, Coördinator centrale keuken
Acht jaar geleden maakte Chasca de overstap van de horeca naar Ziekenhuis Rivierenland. Ze begon als cateringmedewerker, haalde haar papieren als dieetkok en is sinds een half jaar coördinator van de centrale keuken.
Lees dit verhaal