Opleidingen & stages

Ziekenhuis Rivierenland biedt een veilige en uitdagende omgeving voor je professionele groei. We hebben veel stageplekken, opleidingen en andere in- en externe leermogelijkheden. Als stagiair, arts in opleiding of (nieuwe) medewerker geven we je de kans om over de muren van je vakgebied te kijken.

Jezelf breed ontwikkelen

De kleinschaligheid van ons ziekenhuis maakt dat in iedere rol een breed beroep wordt gedaan op kennis, ervaring, persoonlijke talenten en leervermogen. Ook als je in opleiding bent, heb je bij ons veel eigen verantwoordelijkheid en horen we jouw nieuwe ideeën graag. We hebben een veilige leeromgeving met een opleidingsadviseur, stagebegeleider en veel collega’s op de werkvloer die je graag helpen om nieuwe dingen te leren. Daarnaast heb je bij ons de kans om je kennis en ervaring te verbreden door eens op een andere afdeling te werken of bij een ander vakgebied te kijken.

Stage mbo

We zijn een erkend leerbedrijf voor mbo-opleidingen. Wij hebben stageplaatsen beschikbaar voor verpleegkundestudenten. Het plaatsen van studenten verloopt via het praktijk-/stagebureau van je school. Wij bieden stageplaatsen aan op de volgende verpleegafdelingen: Interne-/Longgeneeskunde, Cardiologie/Neurologie, Orthopedie, Chirurgie, Kindergeneeskunde, Verloskunde.

Hbo-V in Rivierenland

Wil je verpleegkundige worden in Rivierenland? Wonen, leren en werken in dezelfde omgeving? In samenwerking met de CHE en zorginstellingen bieden we een leerzaam traject aan. Voor meer informatie neem je contact op met team Studentzaken, studentbalie@che.nl. 

Stage hbo

  • Medisch pedagogisch zorgverlener – 1 stageplek per jaar
  • Social work – 1 stageplek per jaar voor een derdejaarsstudent van de CHE.
  • Logopedie – 2x per jaar stageplek voor studenten van de HAN. 
  • Ergotherapie – 1 x per jaar stageplek voor studenten van de HAN. 
  • Diëtetiek – Stage diëtistisch handelen voor 4e jaars studenten van de HAN. 
  • Fysiotherapie – 2x per jaar stageplekken voor 4e jaars studenten van de Hogeschool Utrecht.
  • Verpleegkunde – Stageplaatsen op de volgende afdelingen: Interne-/Longgeneeskunde, Cardiologie/Neurologie, Orthopedie, Chirurgie, Kindergeneeskunde, Verloskunde.

Voor meer informatie en het opgeven voor een stageplaats kun je contact opnemen met het praktijk/stagebureau van je school.

Anesthesiemedewerker of operatieassistent 

Wil jij operatieassistent of anesthesiemedewerker worden? Wij bieden duale trajecten! Als anesthesiemedewerker leiden we je op om zelfstandig taken uit te voeren onder eindverantwoordelijkheid van de anesthesioloog. Als operatieassistent ben je een onmisbare schakel in de uitvoering van het operatieve proces. In de uitvoering kun je verschillende rollen vervullen zoals omlopen, instrumenteren en assisteren. 

Samenwerking met hogescholen:

Medisch Beeldvormer en Bestralingsdeskundige

Wij bieden een duaal traject voor deze HBO opleiding waarbij zorg en techniek gecombineerd worden. Het theoretische deel van de opleiding wordt verzorgd door de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Na de eerste vijf maanden op school start de praktijk-leerperiode op de afdeling.  Door stages te lopen op de afdelingen Nucleaire Geneeskunde en Radiologie leer je onderzoeken en behandelingen te verrichten met radioactieve stoffen en straling.

Medische vervolgopleidingen

Wij bieden verschillende opleidingsplekken aan voor coassistenten, AIOS en GZ-psycholoog aan. Neem voor meer informatie contact op via leren&ontwikkelen@ziekenhuisrivierenland.nl

Verpleegkundige vervolgopleidingen

Wil jij je als verpleegkundige verder ontwikkelen en specialiseren? Hieronder zie je de opleidingsplaatsen die we bieden als er een vacature open staat. Voor deze opleidingen zijn we CZO erkend. Neem voor meer informatie contact op via leren&ontwikkelen@ziekenhuisrivierenland.nl

Vind de vacature die bij jou past

alle vacatures