8 december 2022 We zijn opnieuw geslaagd voor JCI

Na een uitvoerige en kritisch onderzoek van drie auditoren heeft Ziekenhuis Rivierenland opnieuw het hoogst haalbare internationale kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen gekregen. Een fantastisch resultaat en compliment voor de continue aandacht die er is voor het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van zorg voor onze patiënten en de werksituatie van de medewerkers.

In 2018 behaalde Ziekenhuis Rivierenland voor het eerst de JCI (Joint Commission International) accreditatie, een van oorsprong Amerikaanse organisatie die wereldwijd zorginstellingen beoordeelt. Een week lang bezochten drie auditoren Ziekenhuis Rivierenland en beoordeelden ruim 1.100 meetbare onderdelen rondom kwaliteit en patiëntveiligheid.

Wendy Bosboom, lid Raad van Bestuur: “Dit is een fantastisch resultaat, ondanks de moeilijke omstandigheden van de afgelopen jaren met COVID, is het ons gelukt om de kwaliteit en veiligheid van onze zorg te blijven verbeteren. We zijn ontzettend trots op onze medewerkers. Het behalen van deze accreditatie is overigens geen reden om stil te zitten. Het daagt ons juist uit om steeds opnieuw de kwaliteit en veiligheid te verbeteren.”

Complimenten voor uniek ziekenhuis

De auditoren ervaarde Ziekenhuis Rivierenland als een warm bad en waren bijzonder complimenteus. Ze benadrukten het unieke karakter, waarin de persoonlijke aandacht, vriendelijkheid, samenwerking en openheid duidelijk zichtbaar waren in het werk. De zorg en de kwaliteit van zorg is in het ziekenhuis echt vanuit en rondom de patiënt opgebouwd. De technische en digitale ondersteuning hiervan, bijvoorbeeld met ons digitale patiëntendossier en de manier waarop we kwaliteitsgegevens verzamelen, analyseren en inzetten om verder te verbeteren, zijn van hoog niveau. Het bekende gouden JCI-zegel is geldig voor drie jaar.